- Alla -
- Alla -
Analys
Evenemang
Kursutveckling
Litteratur
Renhetsteknik
Forskning
Konsult
Utbildning
Övrigt
Publicerat 2021-06-30

SFMA webbinarium om delresultat om projekt AI fas 2. Vi tar nu spännande steg i SFMA:s AI – satsning med nya framåtriktade projektförslag med affärspotential. Projektförslaget handlar om indikering och prediktering av oljeläckage i fluida system inom industrin samt inom gruv- och mobila applikationer. Vi ger...

Publicerat 2021-04-14

SFMA genomför en feasibility om AI studie under våren 2021. Rapporten visar att den globala fluidindustrin inför stora omvälvningar på sikt. Digitalisering och AI är starkt pådrivande krafter. Rapporten visar också att de pågår flera satsningar inom digitalisering och AI, framför allt hos de stora globala...

Publicerat 2021-04-14

Den 17 mars genomförde SFMA:s arbetsgrupp för kunskapsspridning en temadag om teknisk renhet i hydraulsystem. Runt 130 personer från medlemsföretagen deltog under dagen. De olika seminarierna kan du nu se här.

Publicerat 2021-01-28

Som ett led i SFMA:s nystartade satsning inom AI startar vi nu upp en serie med webinarier. Dessa syftar till att sprida kunskap och ge goda exempel på nya applikationer/kunderbjudanden rörande AI och digitalisering.

 

19 januari genomfördes det första webbinariet. Först ut på banan var ...

Publicerat 2020-11-25

På höstmötet för SFMA hölls ett seminarium av Karin Zingmark på temat "Hur skapa, vårda och utveckla kundrelationerna i den digitala miljön?".

 

Karin Zingmark har lång erfarenhet av förändringsledning och kommunikation från ledande roller i olika branscher, tidigare som marknadschef på...

Publicerat 2020-11-20

De presentationer som gjordes under inspirationsdagen om standardisering inom hydraulik och pneumatik den 10 november finns nu att ladda ned. De finns på sidan för standardiseringsgruppen. 

 

Publicerat 2020-10-15

SiS och SFMA i samverkan hälsar medlemmar välkomna till en digital inspirationsdag om standardisering inom området hydraulik och pneumatik. Den 10 november äger inspirationsdagen rum som är kostnadsfri. Läs mer under Evenemang

Publicerat 2020-05-14

Styrelsen som helhet ser ut enligt följande:

 

Ordförande                             

Björn Löfgren, InnFortech   AB

 

...

Publicerat 2020-01-27

Den 16 januari genomfördes en temadag om täta hydraulsystem för medlemmar i SFMA. 52 deltagare deltog och diskuterade problem och lösningar under dagen som hölls på Skogforsk i Uppsala. 

 

Kommentarer om dagen var bland annat att det var bra att få diskutera och fokusera på ett ämne under en...

Publicerat 2019-11-26

Fler arbetsgrupper i SFMA är nu igång. Två grupper har varit igång en längre tid och inom kort har Certifieringsgruppen samt Standardiseringsgruppen sina första möten. Arbetsgruppen Forskning, finansiering och projekt kommer inom kort att fastställa sitt första mötesdatum. 

 

Sten-Ove...

Publicerat 2019-10-14

Kunskapsgruppen arrangerar en temadag om täta hydraulsystem den 16 januari 2020. Programmet ligger nu under Evenemang. 

Publicerat 2019-09-24

Två arbetsgrupper har startats av SFMAs styrelse och ytterligare tre är beslutade. De två arbetsgrupperna som har kommit igång är Kunskapsgruppen och gruppen Kompetensförsörjning. Grupper som är på gång är Standardisering, Certifiering samt Forskning, finansiering och projekt. 

 

De olika...

Publicerat 2019-09-02

Program

Kl. 10.45 -12.00        

Höstmöte med verksamhetsplan och budget

 

Kl. 12.00 -13.00         

Lunch – Linköpings Universitet, Kårrallen, Hans Meijers väg, Linköping (meddela eventuella...

Publicerat 2019-02-15

Pneumatik och hydraulik är två av de viktigaste teknikområdena inom industriell automation och genom samgåendet med IFS får vi ännu fler medlemmar som kan driva utvecklingen för svensk tillverkningsindustri framåt.

 

SFMA:s styrelseordförande Tobias Lidén menar vidare: ”Vi vill även ta...

Prenumerera på ITH - Nyhetsflöde